1915 Çanakkale Köprüsü her yıl 737 milyon TL tasarruf sağlayacak!

NotHaber

Yapımı tamamlanmak üzere olan ve 18 Mart 2022 tarihinde hizmete girecek olan 1915 Çanakkale Köprüsü her yıl 737 milyon TL tasarruf sağlayacak.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, 1915 Çanakkale Köprüsü’nün rüzgâr testinden başarıyla geçtiğini duyurdu.

DÜNYANIN ETRAFINI 4 KEZ DÖNECEK UZUNLUKTA TEL KULLANILDI

Köprüde incelemelerde bulunan Bakan Karaismailoğlu, köprünün 2 bin 23 metre orta açıklık ve 770'er metre yan açıklıklarıyla 3 bin 563 metre uzunluğunda olduğunu, yapımı bittiğinde dünyanın en büyük orta açıklıklı asma köprüsü unvanına sahip olacağı bilgisini vererek “Köprüde 162 bin kilometre uzunluğunda, yani dünyanın etrafında dört defa dönecek kadar çelik tel kullanılmakta. Bölgedeki yüksek rüzgar hızları dikkate alınarak tasarlanan köprümüz, gerek işletme döneminde gerekse de inşaat sırasında oluşacak en elverişsiz rüzgar etkilerine karşı stabilitesi test edilmiş ve bu testlerden başarıyla çıkmıştır” diye konuştu.

18 MART 2022'DE HİZMETE GİRECEK

Tabliye bloklarının montajlarının kısa süre içerisinde tamamlanacağını belirten Karaismailoğlu, “Artık 1915 Çanakkale Köprüsü'nün büyük oranda bittiğini görüyoruz. Yaklaşık 5 bin 100 personel, 809 iş makinesi ve 7/24 çalışma esasıyla başarıyla sürdürdüğümüz çalışmalarımız sonucunda köprümüz, 18 Mart 2022'de hizmete girecek” dedi.

1915 ÇANAKKALE KÖPRÜSÜ HER YIL 737 MİLYON TL TASARRUF SAĞLAYACAK

Köprü hizmete girdiğinde yıllık zaman tasarruf tutarı 624 milyon TL’ye, akaryakıt tasarruf tutarı ise 113 milyon TL’ye ulaşacağını açıklayan İsmailoğlu, “Kısaca her yıl toplam 737 milyon lira tasarruf sağlayacağız. 1915 Çanakkale Köprüsü, hem bölgesinin hem de Türkiye'nin kalkınmasına ciddi faydalar sağlayacak. Projemizin ivme kazandıracağı sanayi, ticaret, tarım ve hizmet sektörleri ile halkımız kazanacak. 1915 Çanakkale Köprüsü, hem ülkemizde hem de dünyada yeni teknik atılımlara da ilham verecektir” şeklinde konuştu.

GEÇİŞ SÜRESİ 6 DAKİKAYA İNECEK

1915 Çanakkale Köprüsü ve 101 kilometre uzunluğundaki Malkara-Çanakkale Otoyolu'nun da hizmete girmesiyle Marmara Otoyol Entegrasyonu’nun tam anlamıyla sağlanacağına dikkat çeken Bakan Karaismailoğlu, “Köprü, feribotla 30 dakikada geçilen ancak bekleme süresiyle ve hava durumuna göre çoğu zaman saatler süren Çanakkale Boğazı'ndan geçiş süresini, 6 dakikaya indirecek. Artık uzun kuyruklar nedeniyle dur-kalk yapan, bu esnada ciddi yakıt israfına ve hava kirliliğine neden olan araçlar olmayacak diyebiliriz” dedi.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz