Erdoğan: Okulları açık tutmakta kararlıyız!

NotHaber

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 20 bin öğretmen atama töreninde yaptığı konuşmada salgın döneminde okulları açık tutmakta kararlı olduklarını söyledi.

Yeni eğitim öğretim döneminin başlamasına günler kala 20 bin öğretmenin ataması yapıldı. Haliç Kongre Merkezi’nde yapılan atama törenine katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yüz yüze eğitimle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, “Okullarımızı açık tutmakta, çocuklarımızı akranlarıyla birlikte en iyi eğitim öğretimi vermekte kararlıyız. Gerekli her türlü tedbiri alarak çocuklarımızı pazartesi günü okullarıyla buluşturuyoruz. Salgın halen devam ediyor ama artık çocuklarımızı okullarından uzak bırakma lüksümüz de kalmadı. İnşallah okullarımızı tam zamanlı olarak açık tutarak öğretim yılını tamamlayacağız” dedi.

ERDOĞAN: 20 YILDA 700 BİN ÖĞRETMEN ATAMASI YAPTIK

Törende 20 bin öğretmen atamasının yapılacağını hatırlatan Erdoğan, “Şu anda okullarımızda görev yapan öğretmenlerimizin 700 binini bizim görevimizde atayarak öğretmen ihtiyacımızı hızla kapattık. Bunun yanında inşa ettiğimiz okullar ve dersliklerle okullarımızın, sınıflarımızın öğrenci mevcutlarını iyice azalttık. Geçmişte ortalama 30 civarındaki sayısıyla OECD ülkelerinin çok üstünde olan ortalama sınıf mevcutlarımız 22 ile OECD civarındadır” şeklinde konuştu.

ÖĞRETMEN BAŞINA KAÇ ÖĞRENCİ DÜŞÜYOR?

Türkiye'de ortalama sınıf mevcutlarının İngiltere, Avustralya ve Fransa gibi ülkelerdeki ilkokullardan daha düşük, Almanya ve ABD ile yaklaşık aynı seviyede olduğunu belirten Erdoğan, “Yaptığımız Öğretmen Atamalarıyla öğretmen başına düşen öğrenci sayısını OECD ülkeleri seviyesine getirdik. Bugün ülkemizde öğretmen başına düşen öğrenci sayısı ilkokullarda 17, orta okullarda 16, liselerde 12 civarındadır” dedi. Erdoğan, konuşmasının ardından Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer ile birlikte hazırlanan butonuna basarak atamalarını başlattı.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz