Marmara Denizi koruma alanı ilan edilecek!

NotHaber

Marmara Denizi Koruma Eylem Planı Koordinasyon Kurulu toplantısında konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, müsilajın tehlikeli bir atık olmadığını söyledi.

Marmara Denizi Koruma Eylem Planı Koordinasyon Kurulu toplantısı yapıldı. Toplantıya katılan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Müsilajın tehlikeli bir atık olmadığını ve toksik özellik göstermediğini tespit ettiklerini söyledi.

Bilim adamlarından alınan bilgiyi aktaran Kurun, denizlerdeki azot seviyesinin yüzde 40 azalması halinde Marmara Denizi'miz eski haline geleceğini duyurdu. Deniz üstünde ve altındaki oksijen seviyesini arttırmayı hedeflendiğini hatırlatan Kurum yapılan denetimleri anlattı.

10 MİLYON LİRA PARA CEZASI VERİLDİ

Bugüne kadar 7 ilde toplam 2 bin 942 denetim yapıldığını aktaran Kurum, “Farklı noktalardan 550 numune aldık. Denetimlerimiz neticesinde Balıkesir'de bir gübre fabrikası, bir termal tesisi, yine Yalova'da 3 tersane işletmesini kapattık. 55 tesis, 9 gemiye, 10 milyon lira idari para cezası uyguladık” diye konuştu.

MARMARA DENİZİ KORUMA ALANI İLAN EDİLECEK

Marmara Denizi için başlatılan bilimsel çalışmaların temmuz ayı sonuna kadar tamamlanacağı bilgisini veren Kurum, "Marmara Denizi Koruma Alanımız, bu çerçevede Türkiye'nin en büyük denizel koruma alanı. Yine dünyada sayılı büyüklükte ve etrafında 7 şehrin olduğu ilk koruma alanı olarak inşallah literatüre geçecektir” şeklinde konuştu.

Öte yandan üç hafta içerisinde Marmara Denizi Havzası'nda yer alan tüm evsel, kentsel ve endüstriyel atık su arıtma tesislerini, yerinde izlemeye devam edilecek. Bu süreç 7 gün 24 saat de fiilen devam edecek.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz