Myanmar’da cuntaya 1 milyar dolarlık ‘darbe’

Myanmar’da cuntaya 1 milyar dolarlık ‘darbe’
NotHaber

Rejim, New York Merkez Bankası’ndaki 1 milyar dolarlık devlet tahvillerini çekmeye çalıştı. Ancak ABD yönetiminden süresiz bloke geldi.

Myanmar’da 1 Şubat’ta yönetimi zorla devralan ordu, halen devam eden protestoları şiddetle bastırmaya çalışırken, çok çarpıcı detay ortaya çıktı. Buna göre Cunta, yönetimi devralınca sonra New York Merkez Bankası'nda devlet adına tutulan yaklaşık 1 milyar doları çekmeye çalıştı. Ancak bunu fark eden ABD'li yetkililer fonların dondurulduğunu duyurdu.

BAŞKAN BIDEN YETKİ VERDİ

4 Şubat'ta Myanmar Merkez Bankası adına yapılan işlem ilk olarak Fed'in güvenlik önlemleri tarafından bloke edildi. Washington kaynaklarına göre bunun hemen ardından Başkan Joe Biden bir icra emri yayınlayarak bu varlıkların süresiz olarak bloke edilmesi konusunda FED'e yasal yetki verdi.

EN AZ 54 KİŞİ ÖLDÜRÜLDÜ

Birleşmiş Milletler, acil olarak paraya ihtiyaç duyan askeri cuntanın Darbeden bu yana en az 54 kişiyi öldürdüğünü duyurmuştu. ABD, AB, Kanada ve İngiltere protestolara ölümcül şiddetle cevap verilmesi sonrası yeni yaptırım kararları almıştı. Rejime yönelik baskıların ve ambargoların artarak sürmesi bekleniyor.

 

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz