Avrasya Tüneli Geçiş Ücreti

Avrasya Tüneli Geçiş Ücreti

Avrasya Tüneli geçiş ücreti ne kadar sorusunun yanıtını ve ayrıntılarını derledik. Haberimizde yer alan bilgiler ile 2021 Avrasya Tüneli geçiş ücretine hakim olabilirsiniz. Konuyla ilgili detaylar için içeriğimizi devamını okuyabilirsiniz.

  Avrasya Tüneli geçiş ücreti 2021 yılı için şöyle belirlenmiştir:

  • Otomobiller: 46 TL
  • Minibüsler: 69 TL

Avrasya tünelinden geçiş için uygulanan ücretler, 1 Şubat 2021 tarihini itibariyle kullanılmaya başlanmıştır. Bu tarihten sonra da ücret tarifesine herhangi bir zam uygulanmamıştır.

Avrasya Tüneli Geçiş Ücreti Borcu Ödemesi Nasıl Yapılır?

Avrasya tüneli borç ödemesi, Avrasya Tüneli’nin resmi internet sitesi üzerinden yapılır. Borç ödeme için öncelikle araç plakalarına göre borç sorgusu yapılır. Kişilerin üstüne borç varsa, ödenecek borçlar seçilir. Ödeme işlemleri banka ve kredi kartı işlemi ile gerçekleşebilir. Nakit ödeme işlemi ise ancak ödeme için anlaşma yapılan bankalar üzerinden yapılır. Avrasya Tüneli ihlalli geçil ödemesi yapılabilecek anlaşmalı bankalar şunlardır:

  • Yapı Kredi Bankası
  • Garanti Bankası
  • İş Bankası

Avrasya Tüneli Şikâyetleri Nereye İletilir?

Avrasya tüneli iletişimi, şu adresler üzerinden kurulur:

Avrasya Tünelinin işletmesin adresi ise şöyledir: Avrasya Tüneli İşletme ve Bakım Binası - Barbaros Mahallesi Dr. Eyüp Aksoy Caddesi No: 9 Üsküdar, İstanbul, Türkiye

Bu belirtilen kanalların tümünden Avrasya Tüneli ile yaşanan sorunları iletilebilir. Ayrıca, bir iletişim formu mevcuttur. Bu formdan da şikâyet bildirimleri sağlanabilir.

Avrasya Tüneli Kime Aittir?

Avrasya tünelinin sahibi,  ATAŞ ‘tır. (Avrasya Tüneli İşletme İnşaat ve Yatırım A.Ş.). Bu şirket, Avrasya tünelinin yapımından ve 25 yıl boyunca da işletmesinden sorumludur. ATAŞ, Güney Kore’nin SK E&C şirketi ile Türkiye'nin Yapı Merkezi şirketlerinin eşit ve ortak hisselerinden oluşturulmuştur.

Avrasya Tüneli Nedir?

Avrasya tüneli, Kumkapı ile D-100 Karayolu’nda Koşuyolu'nu denizin altından birbirine bağlayan tünelidir. Uzunluğu toplamda 14,1 kilometredir. Yapılışının asıl amacı, İstanbul’da yaşanan köprü trafiğini hafifleterek ulaşım hızını arttırmaktır. Günde 68.500 aracın geçişine izin verecek biçimde yapılmıştır. Yapımında 2011 yılında başlanmış, 2016 yılında araç kullanımına açılmıştır.

Avrasya Tünelinden Nasıl Geçilir?

Avrasya tünelinden geçiş, yalnızca HGS ve OGS sahibi olan araçlar tarafından gerçekleştirilebilir. Tünelin bilet ile geçme veya nakit geçme sistemi yoktur. Bakiyeli HGS ve OGS sahibi araçların yeterli tutarda bakiyesi bulunmaması veya bu iki sistemden birini kullanmadan geçiş yapan araçlar ihlalli geçmiş sayılır.

Avrasya Tünelinden İhlalli Geçişin Cezası Ne Kadardır?

İhlalli geçişin ücreti, 500 TL olarak belirlenmiştir. Avrasya tünelinden kuralsız olarak geçiş yapan kişiler, geçiş yaptıkları süre itibariyle, 3 iş günü içinde bu cezalarını Avrasya tünelinin sitesinden veya e-Devlet’ten görebilirler. Ceza ödemek için de kişilere 15 gün mühlet verilir. Ödemesi 15 günü geçen cezalar, ödenmediği her gün için faize tabi tutulur.

Avrasya Tünelini Hangi Tip Araçlar Kullanabilir?

Avrasya tünelinden geçebilecek araçlar, yalnızca otomobil ve minibüslerdir. Motosikletler, bisikletler, kamyonlar ve bu iki tür dışında kalan hiçbir araç tünelden geçiş yapma hakkına sahip değildir.

İş Bankasından İhlal Ödemesi Nasıl Yapılır?

Kaçak geçiş ödemesi, İş Bankasının hem internet bankacılığından hem de mobil bankacılık uygulamasından yapılır. İş Bankası, yalnızca Avrasya tüneli borç ödemeleri değil, HGS ve OGS üzerinden oluşmuş borçların tümünü de ödemek için izin verir. İş Bankası internet bankacılığı üzerinden ödeme işlemi şöyle yapılır:

  • İş Bankası uygulamasına giriş yapıldıktan sonra Ödemeler > Fatura > Anında Fatura Ödeme adımları takip edilerek "Diğer ödemeler" sekmesi seçilir.
  • Kurum adı seçilir.
  • İlgili bilgilerin tümü girilerek bilgiler kontrol edilir ve işlem onaylanır.
Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz