Alaska 8.2 ile sarsıldı!

Alaska 8.2 ile sarsıldı!
NotHaber

ABD’nin Alaska eyaletinde son 57 yılın en büyük depremi yaşandı. 8.2 olarak ölçülen deprem sonrası tsunami alarmı verilirken, halk bölgeden tahliye edildi.

ABD'nin Alaska eyaleti şiddetli bir Depremle sarsıldı. 47 kilometre derinlikte meydana gelen deprem,1964'te yine aynı bölgede yaşanan 9.2'lik depremin ardından son 50 yılın en büyük sarsıntısı olarak kayda geçti.

HALK BÖLGEYİ TERKEDİYOR

Bölgenin, çok şiddetli depremin ardından 6,2 ve 5,6 büyüklüklerinde artçı depremlerle sarsıldığı aktarıldı. Yetkililer, Perryville kasabası açıklarında deniz tabanında TSİ 09.15'te gerçekleşen depremin 8.2 büyüklüğünde olduğunu duyurdu.

Öte yandan deprem sonrası tsunami riskine karşı eyalette sirenler yankılandı ve halktan bölgeyi terk etmeleri istendi.

DÜNYANIN ÖTEKİ UCU DA ALARMDA

Tsunami dalgalarının Japonya ve Avustralya kıyılarına vurma ihtimaline karşılık bu ülkelerde de teyakkuza geçildi. ABD Ulusal Tsunami Uyarı Merkezi'nin paylaştığı haritaya göre, depremin neden olduğu dalgalar 6 saat içinde Japonya'ya, ardından 15 saat içersinde Avustralya, Yeni Zelanda ve Peru sahillerine ulaşacak.

Olimpiyat Oyunları'na da ev sahipliği yapan Japonya’da devlet televziyonu NHK, halihazırda ülke için bir risk bulunmadığı bilgisini verdi.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz